הצהרת נגישות – "ארואסטי סורוצקין משרד עורכי דין"
תקף מתאריך: 1.12.23
סטטוס עמידה בנגישות
האינטרנט מהווה כיום את המאגר הגדול ביותר לחופש המידע עבור כלל המשתמשים ומשתמשים בעלי מוגבלויות בפרט.
ככזה, אנו שמים חשיבות רבה במתן אפשרות שווה לאנשים עם מוגבלות לשימוש במידע המוצג באתר ולאפשר חווית גלישה טובה יותר.
אנו שואפים להבטיח כי השירותים הדיגיטליים יהיו נגישים לקהל הרחב ביותר ללא קשר ליכולת, על כן הושקעו משאבים רבים להקל את השימוש באתר עבור אנשים עם מוגבלויות, ככל האפשר, מתוך אמונה כי לכל אדם מגיעה הזכות לחיות בשוויון, כבוד, נוחות ועצמאות.
על מנת לעמוד בהבטחה זו אנחנו דבקים בקפדנות ככל שניתן כדי שאתר האינטרנט יעמוד בדרישות תקנות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות (התאמות נגישות לשירות), התשע"ג 2013 . • התאמות הנגישות בוצעו עפ"י המלצות התקן הישראלי (ת"י 5568 ) לנגישות תכנים באינטרנט ברמת AA ומסמך התקינה הבינלאומי 0.WCAG2 .
תקינה זו מסבירה איך לעשות תוכן אינטרנטי נגיש עבור אנשים עם מגוון רחב של מוגבלויות. ציות להנחיות אלו עוזר לנו להבטיח שהאתר נגיש לאנשים עיוורים, אנשים עם ליקוי מוטורי, ליקוי ראיה, מוגבלויות קוגניטיביות ועוד.
האתר משתמש במגוון טכנולוגיות שמטרתם לעשות אותו נגיש ככל שניתן בכל עת.
אנחנו משתמשים בממשק נגישות שמאפשר לאנשים עם מוגבלויות ספציפיות להתאים את ממשק המשתמש של האתר ולעצב אותו לצרכיהם האישיים.
בנוסף האתר משתמש באפליקציות בינה מלאכותית שרצות ברקע על מנת לייעל את הנגישות שלו כל הזמן.
האפליקציה מתקנת את ה HTML של האתר, עושה התאמות מבחינת הפונקציונליות ובהתנהגות אשר יתאימו אותן למשתמשים עיוורים ולמשתמשים בעלי ליקוי מוטורי אשר משתמשים בפונקציות של המקלדת.
אם את/ה רוצים ליצור קשר עם בעלי האתר בבקשה תשתמשו בטפסי האתר ליצירת קשר.
קורא מסך וניווט באמצעות המקלדת
האתר שלנו מיישם את הטכניקה שנקראת- ARIA (Accessible Rich Internet Applications) . זאת לצד מגוון שינויים בהתנהגות כדי להבטיח שמתמשים עיוורים שמבקרים באתר עם קורא מסך יכולים לקרוא, להבין ולהנות מהפונקציות והפעולות שמציע האתר.
כאשר משתמש נכנס עם קורא מסך לאתר הוא מיד מקבל חלון עם הודעה להיכנס לפרופיל של הקורא מסך כדי שהם יוכלו לגלוש ולהתנהל באתר בצורה אפקטיבית.
ככה האתר שלנו מכסה חלק מדרישות הקרוא מסך הכי חשובות:
- ייעול קורא מסך
אנחנו מריצים תהליך שלומד את האתר מלמעלה עד למטה כדי להבטיח שאנחנו עומדים בדרישות בצורה מתמשכת גם כאשר האתר מתעדכן.
בתהליך זה אנחנו מספקים לקוראי המסך מידע משמעותי בעזרת סט התכונות של ARIA.
למשל אנחנו מספקים תוויות מדוייקות לטפסים, תיאורים של אייקונים לחיצים (אייקונים של רשתות חברתיות, אייקוני חיפוש, אייקונים של עדלת קניות ועוד..), ומדריכי ולידציה לקלט של הטפסים, כפתורים, תפריטים , פופאפים ועוד.
בנוסף, התהליכים ברקע סורקים את כל תמונות האתר. זה מספק אובייקט זיהוי תמונה מבוסס תיאור כמו למשל ALT (טקסט אלטרנטיבי),תגים לתמונות שאין עליהם תיאור.
טקסט שמוטבע בתוך התמונה יחולץ גם כן בעזרת טכנולוגיית OCR (Optical character recognition) , כדי לעשות התאמות לקורא מסך המשתמש צריך רק ללחוץ ALT +1 במקלדת. משתמשי קוראי המסך מקבלים גם הודעה להדליק את אופצית קורא המסך ברגע שהם נכנסים לאתר.
ההתאמות מיושרות עם קוראי מסך כמו JAWS ,NVDA, VoiceOver ו TalkBack.
- ייעול ניווט באמצעות מקלדת
התהליך שקורה מאחורי הקלעים עושה גם התאמות HTML ומוסיף התנהגויות שונות תוך שימוש ב JavaScript code המאפשר למשתמש לבצע פעולות באתר באמצעות המקלדת.
זה כולל את האפשרות לנווט באתר באמצעות המקשים Shift + Tab, לעשות פעולות על תפריט נפתח (dropdowns) באמצעות מקשי החצים, סגירתם ע"י המקש Esc, לחיצה על כפתורים, קישורים באמצעות מקש ה Enter, לנווט בין כפתורי רדיו וצ'קבוסים (checkbox) באמצעות מקשי החצים.ולמלא אותם ע"י לחיצה על מקש הרווח (Spacebar) או ה- Enter.
בנוסף משתמשי המקלדת ימצאו אפשרות דילוג על תפריטים באמצעות המקשים Alt+2 או כרכיב הראשון באתר כאשר מנווטים באמצעות המקלדת.
התהליך מאחורי הקלעים גם מטפל בפופאפים ע"י הזזת הפוקוס לקראתן ברגע שהם מופיעים ולא נותן לפוקוס לצאת החוצה.
משתמשים יכולים גם להשתמש בקיצורים כמו "M" (תפריטים), "H" (כותרות), "F" (טפסים), "B" כפתורים, G" (graphics)" , כדי לקפוץ לאלמנט ספציפי.
פרופילי מוגבלויות אשר נתמכות באתר שלנו
פרופיל בטוח לאפילפסיה:
הפרופיל מאפשר לאנשים עם אפילפסיה להשתמש באתר בבטחה ע"י ביטול הסיכון להתקפים כתוצאה מהבהוב של אנימציות ושילוב צבעים מסוכן.
פרופיל לקות ראייה:
הפרופיל מתאים את האתר כדי שיהיה נגיש לרוב לקויי הראייה כמו: Tunnel Vision, Cataract , Degrading Eyesight, Glaucoma, ועוד..
פרופיל מוגבלות קוגנטיבית:
הפרופיל מספק כמה פיצ'קים המסייעים למשתמש עם מגבלות קוגנטיביות כמו Autism, Dyslexia, CVA, ועוד להתפקס באלמנטים החיוניים יותר בקלות.
פרופיל ידידותי ל ADHD:
הפרופיל מוריד בצורה משמעותית הפרעות ורעש לעזור לאנשים עם ADHD והפרעות נוירו – התפתחותיות בגלישה, קריאה , והתפקסות באלמנטים החיוניים יותר בקלות.
פרופיל למשתמשים עיוורים (קוראי מסך):
הפרופיל הזה מותאם לקוראי מסך כמו למשל : JAWS ,NVDA, VoiceOver ו TalkBack. eurt nxl. קורא המסך מותקן במחשב של המשתמש העיוור והאתר הזה תואם לכך.
פרופיל ניווט במקלדת (לקוי מוטורי):
הפרופיל מאפשר לאנשים עם ליקויים מוטוריים להשתמש באתר ולבצע פעולות באמצעות מקשי המקדלת: Tab, Shift +Tab , Enter.
משתמשים יכולים גם להשתמש בקיצורים כמו "M" (תפריטים), "H" (כותרות), "F" (טפסים), "B" כפתורים, G" (graphics)" , כדי לקפוץ לאלמנט ספציפי.
התאמות ממשק משתמש, עיצוב וקריאות נוספים
- התאמות גופן–
משתמשים יכולים להגדיל ולהקטין את הגודל, לשנות את סוג הכתב, להתאין רווחים, יישור, גובה שורה ועוד.
- התאמות צבע–
המשתמש יכול לבחור כל מיני צבעים וערכי ניגודיות שונים , כמו בהיר , חשוך, הפוך וחד גוני.
בנוסף הוא יכול להחליף את צבעי הסכמה של כותרות, טקסט ורקע עם שבע אופציות שונות.
- אנימציות–
משתמשים אפילפטיים יוכלו להפסיק את כל האנימציות שרצות באמצעות כפתור המיועד לכך וזה יכלול גם וידאו, גיפים ו הבהובים הקשורים ל CSS.
- תוכן מודגש–
משתמש יכול לבחור להדגיש אלמנטים חיוניים כמו קישורים או כותרות, הם גם יכולים לבחור להדגיש אלמנט רק שהוא בפוקוס או בעת ריחוף מעליו עם העכבר.
- השתקת צליל–
משתמשים עם מכשירי שמיעה עלולים להרגיש כאבי ראש או דברים אחרים בעקבות הפעלה אוטומטית של סרטוני שמע. האופציה הזאת מאפשרת להם להשתיק את כל האתר באופן מיידי.
- הפרעות קוגניטיביות–
אנחנו מאפשרים ע"י קישור למנוע חיפוש לויקיפדיה ול- wiktionary למשתמש עם הפרעות קוגנטטיביות לפענח ביטויים , סלנג , ראשי תיבות ועוד.
- פונקציות נוספות–
אנחנו מאפשרים למשתמשים לשנות את צבע הסמן, גודל, מצב הדפסה ושימוש, לאפשר מקלדת וירטואלית ועוד פונקציות.
טכנולוגיה מסייעת ותיאום לדפדפן
אנחנו מכוונים לתמוך בכמה טכנולוגיות מסייעות שרק ניתן כך שהמשתמשים שלנו יוכלו לבחור את הכלי הכי מתאים עבורם עם הכי מעט הגבלות שניתן.
לכן עבדנו קשה מאד כדי לאפשר תמיכה ברוב הגדול של המערכות המהווים מעל 95% של נתח השוק של המשתמשים כגון: Google, Chrome, Mozilla, Firefox, Apple, Safari, Opera, Microsoft Edge, JAWS, NVDA וגם משתמשי Windows ו MAC
הערות, תגובות ופידבק
למרות מאמצינו הגדולים להתאים את האתר לכל מי שרוצה להשתמש בו יכולים עדיין להיות עמודים ופסקאות באתר שאינם נגישים באופן מלא, או בתהליך של להיות נגישים או שלוקים בחוסר של פתרון טכנולוגי ראוי כדי להיות נגישים.
אנחנו ממשיכים לשפר את הנגישות באתר באופן רציף, מעדכנים את האופציות והפיצ'רים.
אנחנו מפתחים ומאמצים טכנולוגיות חדשות.
כל זה מתבצע כדי להגיע לרמה אופטימלית של נגישות באתר.
אם את/ה רוצים ליצור קשר עם בעלי האתר בבקשה תשתמשו בטפסי האתר ליצירת קשר.
ניתן גם לשלוח מייל ל- tal@tas-law.co.il