מה זה הלבנת כספים וכיצד תתמודדו אם תואשמו בעבירת זו?
הרצון להרוויח כסף רב, גורם לאנשים מסוימים לבצע פעולות שאינן תואמות את דרישות החוק ורבים מהם אכן מצליחים לקבל לידיהם סכומים גבוהים ביותר. כאשר הם נדרשים לדווח על ההון שלהם בפני רשויות המס, הם נתקלים בבעיה: הכסף הרי הושג בדרכים שאינן חוקיות. הלבנת כספים היא טשטוש המקורות שבאמצעותם הושג הסכום עצמו, על מנת שניתן יהיה להתייחס אל הכסף כחוקי ולקבל את הטבות המס הכרוכות בכך, או שלא להצהיר על קיומם כלל – כדי שלא יהיה צורך לשלם תמורתם מס הכנסה.
החוק האוסר על הלבנת כספים וההתייחסות לעסקאות מקרקעין
בשנת 2000 נחקק החוק האוסר על הלבנת הון אשר הכיר בחומרתה של הבעיה. החוק מפרט מהן העבירות, כלומר המעשים הבלתי חוקיים, בגינם ניתן לצבור כסף שעלול להיחשב ל"מולבן" בהמשך הדרך. בין העבירות הללו, הקרויות גם "עבירות מקור", כלולות עסקאות בנשק, עבירות בנקאיות, סחר בסמים ועוד. שרוכשים דירות
לאחר 16 שנה, נוסף תיקון לחוק המקורי אשר מתייחס באופן ספציפי לעבירות מקור הקשורות במס. ההגדרות השונות של עבירות המקור כוללות גם התייחסות אל מיסוי מקרקעין ואל אנשים שרוכשים או מוכרים נכסים ולא מדווחים על כך, או שמדווחים עליה באופן שאינו תואם את המציאות ומשקף שווי חלקי של הנכס, על מנת שלא לשלם את מלוא המיסים בגין העסקה.
הואשמתם בהלבנת כספים? מה עושים עכשיו
ההתמודדות עם האשמות של הלבנות כספים איננה פשוטה, לכן חשוב לשכור את שירותיו של עורך דין שיכול ללוות אתכם בתהליך ולטפל בכתב האישום. המטרה היא, בסופו של דבר, לסיים את הנושא הרגיש הזה כאשר הלקוח ניזוק כמה שפחות.
בכל הקשור לעסקאות מקרקעין, כדאי להתייעץ עם פרקליט מומחה לדיני מקרקעין כבר בראשית הדרך. הליווי המקצועי של עורך הדין שלכם, יבאר בעבורכם את כל השלבים עד לרכישה או המכירה של הנכס, תוך שאתם מודעים היטב להיבטים השונים של העסקה לרבות המיסים הכרוכים בה. אין ספק שיצירת פתרונות מימון חוקיים וסגירת עסקה בצורה חוקית, עדיפה על העלמת המס וההתמודדות עם הענישה בשלב המאוחר יותר.
האם עבירות מיסי מקרקעין בהיקף גבוה עלולות להוביל למאסר?
הונאות הקשורות במס נחשבות, כאמור, לעבירות מקור בגינן אדם עלול להיות מואשם בהלבנת הון. במקרים של עסקאות נדל"ן, הסכומים שבהם עוסקות העבירות יכולים להיות גבוהים במיוחד, לפעמים להגיע גם למיליוני שקלים. המשמעות היא, שהשבת הכספים הללו על ידי מבצעי העבירה היא בלתי אפשרית ולכן ענישה בתצורה של קנס לא תהיה רלוונטית.
בהיבט המשפטי, עבירות מיסי מקרקעין בסכומים גבוהים שנפסק כי הן מהוות הלבנת הון, יכולות בהחלט "לגרור" את הענישה לכיוון של מאסר, אך קורבנות העבירה רשאים לתבוע את הכספים המגיעים להם בהליך אזרחי.