התחדשות עירונית
התחדשות עירונית
כיצד בוחרים עו"ד בפרויקט פינוי-בינוי לייצוג בעלי הדירות?
ייצוג בעלים בפרויקט של התחדשות עירונית דורש בקיאות ומומחיות בתחום, שאינה דומה לעסקאות מקרקעין אחרות. ישנם מספר היבטים שיש לתת להם את הדעת – הצורך בתב"ע חדשה מגבירה את חוסר הוודאות בנוגע לתמורות הניתנות לבעלי המקרקעין במסגרת הפרויקט, הביטחונות הנדרשים לעמוד לטובת הבעלים הינם מרובים, יחס הקומבינציה בין הדיירים לבין היזם, אשר קובע את הזכויות הנמכרות ליזם במסגרת הפרויקט בתמורה להגדרה מדויקת של תמורות הבעלים, הלוקחת בחשבון את חוסר הוודאות והיבט הזמן של הפרויקט ועוד.
למידע מורחב בנושא היכנסו לעמוד פינוי בינוי
מטרתה של תכנית תמ"א 38 לאפשר לבעלי דירות במבני מגורים ישנים לחזק את הבניין שלהם מפני רעידות אדמה באמצעות תמריץ קנייני וכלכלי: תוספת שטחים לדירות הקיימות ולרכוש המשותף של הבניין, שיפוץ פנים הדירות וחזות הבנין, הוספת מעלית ועוד והכל בתמורה להקניית שטחים ליזם לבניית דירות חדשות.
תכנית תמ"א 38 חלה על בניינים העומדים בקריטריונים הבאים:
- בניינים שהיתר הבניה שלהם התקבל לפני 1 בינואר 1980.
- קביעה של מהנדס בניין כי בהתאם לבדיקות הנדסיות, הבניינים אינם עומדים בפני רעידות אדמה.
- בניינים מעל שתי קומות ושטח גדול מ-400 מ"ר על-פי תכנית מאושרת.
ייצוג דיירים בפרויקט תמ"א 38 מחייב ידע ייחודי בתחום, תוך ליווי בעלי הדירות – החל מבחינת הרעיון לביצוע פרויקט מסוג זה, קבלת הסכמה של בעלי הדירות תוך שמירה על אינטרסים וצרכי בעלי הדירות, בחירת היזם וליווי שוטף במהלך כל הפרויקט עד לסיומו ומסירת הדירות לבעלי הדירות.
למידע מורחב בנושא היכנסו לעמוד עורך דין תמ"א 38
פרויקטים מסוג התחדשות עירונית הם תחום נוסף ואף עיקרי ליזמים, כפתרון למחסור בעתודות קרקע ועל מנת להביא לניצול יעיל של המקרקעין באזורים עירוניים צפופים. עם זאת, התחום סבוך ומורכב, דבר המצריך ליווי משפטי מקצועי שוטף.
מחד, מדובר במשאב קרקע שקורץ לכל יזם, מאידך, ישנם שיקולים רבים בהחלטת יזם האם לקדם פרויקט מסוג פינוי בינוי או תמ"א 38 – יש להעריך את מורכבות ביצוע הפרויקט, הערכת שווי הדירות החדשות, היקף ההון העצמי הדרוש, עלויות הפרויקט והרווח הצפוי ועוד.